24 990 Ft felett ingyenes kiszállítás

Marketly

Kérdése van? +36301264499

Kategóriák
Marketly

Kérdése van? +36301264499

  • Kategóriák
    • Akciók
    • Állateledel és felszerelés 7443
    • Bio 32379
    • Divat – Női, férfi, gyerek 5032
    • Elektronika 445
    • Hobbi és kreatív kellékek 214
    • Kert és barkács 2088
    • Otthon és lakberendezés 5382
    • Szupermarket 18024
  • PetShop
Javallat kurkuma étrend-kiegészítő kapszula 60 db
Javallat kurkuma étrend-kiegészítő kapszula 60 db
2 499 Ft
  1. Csonterősítő, izomműködést segítő termékek
  1. Bio
  2. Csonterősítés, izomműködés, reuma
  3. Csonterősítő, izomműködést segítő termékek

Javallat kurkuma étrend-kiegészítő kapszula 60 db

Cikkszám: 
BJ-98050
Javallat kurkuma étrend-kiegészítő kapszula 60 db
Raktáron
2 499 Ft
Egységár: 42 Ft/db60
Javallat kurkuma étrend-kiegészítő kapszula 60 db
  • Részletek
  • Adatok
  • Vélemények
Részletek

JAVALLAT® Kurkuma

60 db étrend-kiegészítő kapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

A kurkuma hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:

1. Támogatja az ízületek rugalmasságának, komfortjának fenntartását.
2. Hozzájárul a szív és az érrendszer egészségéhez.
3. Javítja az étvágyat, támogatja az egész­séges emésztést.
4. Hozzájárul a máj egészségéhez és a normál epekiválasztáshoz.
5. Támogatja az idegrendszer egészségét, a lelki egyensúly megőrzését.
6. Elősegíti az allergénekkel szembeni ellenállást.
7. Támogatja a bőr egészségének fenntartását.
8. Hozzájárul a tüdő és a felső légutak egészségének megőrzéséhez.

Miért ajánljuk?

        

  • Kimagasló mennyiségű kurkumagyökeret (700 mg) tartalmazó kapszula!
  • A kapszulákban lévő szuperfinom gyógynövénypor általános előnyei:
    • nagyobb biológiai hozzáférhetőség és aktivitás (kisebb mennyiség is elegendő),
    • jobb oldhatóság, több vízoldható rost,
    • magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
    • erősebb antioxidáns hatás,
    • elnyújtott felszívódás, kiegyensúlyozott támogatás,
    • teljes hatóanyagspektrum.
  • Adalékanyag- és kivonószermentes, a kapszulák a gyógynövényen kívül mást nem tartalmaznak.
  • Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
  • A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

Mikor ajánljuk? 

  • A kurkuma rendszeres fogyasztása az egészséges emberek számára is számos előnnyel jár, hiszen többek között támogatja az ízületek rugalmasságának fenntartását, elősegíti az egészséges emésztést, hozzájárul a szív és az érrendszer egészségéhez és támogatja a normál epekiválasztást. ? Részletes tájékoztató az terméken megjelenő egészséggel kapcsolatos állításokról.

  • A kurkuma abban az esetben is fogyasztható, amennyiben már gyógyszert szed gyulladásos ízületi betegségének (reuma, ízületi kopás) kezelésére. Szintén fogyasztható koleszterinszintet csökkentő, valamint a szív és érrendszert érintő gyógyszerek mellett is, amennyiben gyógynövényt is szeretne fogyasztani egészségtámogató céllal.


 

A kurkuma egészségtámogató hatásai

1. Az ízületek egészségét és könnyű hajlítását támogató hatása

 

  • A kurkuma és fő hatóanyaga a kurkumin. Számos klinikai vizsgálat eredménye támasztja alá, hogy támogatja az ízületek egészségét és könnyű hajlítását.
    • Az egyik ilyen készítményt Olaszországban vizsgálták és 2-3 hónap után kutatók megállapították, hogy a támogatta az ízületek könnyű hajlítását. A vizsgálatban résztvevők a kezelés végére csökkenthették a korábban felírt nem szteroid fájdalomcsillapítók napi adagját (Belcaro 1. és 2.).
    • Egy másik indiai vizsgálatban a hat héten keresztül szedett kurkuma szintén placebóval (hatóanyag nélküli készítménnyel) összehasonlítva segítette az ízületek funkcionalis működését (Madhu).
    • Egy japánban végzett klinikai kutatás megerősítette, hogy a kurkuma eredményes kiegészítője lehet a térdfájdalomra szedett fájdalomcsillapítóknak (Nakagawa).
    • A kurkuma ízületek egészségére gyakorolt kedvező élettani hatását iráni, belga és thaiföldi kutatások is alátámasztották (Hashemzedeh, Henrotin, Kuptniratsaikul, Amalraj, Javadi).

2. A szív és érrendszer egészségét támogató hatása

 

  • A magas koleszterinszint lassan, évek alatt károsítja érrendszerünket: sokáig nem okoz panaszokat, ám már fiatal felnőttkorban is visszafordíthatatlan károsodásokat idézhet elő az arra hajlamos emberek érfalán. A magas koleszterinszint hosszú távon növeli az érszűkület, a szívkoszorúér-betegség, az infarktus és a stroke kockázatát. Ezért érdemes rendszeresen olyan ételeket, gyógynövényeket fogyasztani, amelyek támogatják a normál koleszterinszint fenntartását.
  • A naponta háromszor 1 g kurkumapor fogyasztása (étkezéssel együtt) 12 hét elteltével hozzájárult a vizsgálatban résztvevők triglicerid-, az összkoleszterin- és az LDL-koleszterinszintjének normalizálásához egy iráni vizsgálatban. Emellett csökkent a résztvevők testtömeg-indexe (BMI), valamint a hasuk körfogata, továbbá emelkedett a vérükben a "jó" koleszterin (HDL) szintje is (Ghaffari).
  • A kurkumával kapcsolatban emellett legalább 20 olyan klinikai vizsgálatot végeztek, amelyben a vérzsír és vérkoleszterin szintjére gyakorolt hatását vizsgálták. Ezeket a vizsgálatokat többször, több módon is összevetették egymással, hogy az összesített adatokból juthassanak a kutatók biztos megállapításra. Az összegző tanulmányok alapján a kurkuma jelentősen hozzájárul az egészséges vérzsírszint fenntartásához, emellett növeli a "jó koleszterinnek" is nevezett HDL-koleszterin szintjét. A kutatások alapján az vérzsír és koleszterin értékek annál tovább javulnak, minél több időn keresztül használja valaki a kurkumát erre a célra (Qin, Simental-Mendía).
  • A magas koleszterin- és vérzsírszint jellemzően nem önmagában, hanem más tünetekkel együtt (elhízás, magas vércukorszint, magas vérnyomás) jelentkezik. Ezeket a tüneteket együttesen metabolikus szindrómának nevezzük, amely az anyagcsere kóros megváltozását jelenti.
    • Egy thaiföldi kutatásban azt vizsgálták, hogy mi történik azokkal a megemelkedett vércukorszinttel rendelkező (prediabéteszes) emberekkel, akik kurkumakészítményt fogyasztanak. A vizsgált személyeket, összesen 240 főt, két csoportba osztották, egyik felük a kurkumakészítményt kapta, a másik felük pedig hatóanyag nélküli készítményt (placebót). A kilenc hónapos vizsgálat végén a vérvizsgálati eredményekből kiderült, hogy a kurkumát kapó személyek valamennyi vizsgált eredménye kedvezőbben alakult. Az hasnyálmirigyük béta sejtjei (amelyek az inzulint termelik) szintén jobb állapotban voltak a vizsgálat végén (Chuengsamarn).
    • A kurkuma vércukorszintre és ezáltal a szív és érrendszer egészségére gyakorolt hatása nem csupán rövidtávú, hanem a HbA1c szintjét is csökkenti. (A HbA1c egy vércukorszintet jellemző paraméter, amellyel a vérvétel előtti 6-10 hét vércukor értékének az átlaga határozható meg) (Honda, Patel).
    • A kurkuma elhízásra gyakorolt hatását is több (legalább 11) vizsgálatban kutatták. Ezekről szintén készült egy összegző tanulmány, amelyben a kutatók megállapították, hogy a kurkuma legalább 8 hétig történő fogyasztása elhízott embereknél segít testsúly csökkentésében (Mousavi).

3. Emésztésjavító, étkezés után jó közérzetet támogató hatása

 

  • A kurkumát évezredek óta használják fűszerként az emésztés javítására. A tapasztalati megfigyeléseket a következő tudományos vizsgálatok is alátámasztják:
    • Egy tahiföldi kutatásban eredményesen használták az emésztés egészségének támogatására. A vizsgálatban részt vevők hét napon keresztül, naponta négy alkalommal fogyasztottak 500 mg kurkumát (Thamlikitkul).
    • Egy másik olaszországi kutatásban a kurkuma hatását édesköménnyel együtt vizsgálták. Ebben 121 személy vett részt, akik egy hónapig kaptak ilyen kurkumakészítményt vagy placebót. A vizsgálat egy hónapig tartott és igazolta a készítmény kedvező lettani hatását (Portincasa).
    • A kurkuma az emésztőrendszeren belül a vastagbélre is kedvező hatást gyakorolt egy izraeli kutatásban. A vizsgálatban résztvevők szubjektív értékelését endoszkópos vizsgálattal is alátámasztották a kutatók (Lang).
    • Emberi és állatkísérletekben a kurkuma, illetve izolált összetevői fokozták a bélmozgást (Shimouchi, Kumar). Állatkísérletekben a kurkumin javította az emésztőenzimek aktivitását, illetve csökkentette a gyomor-bélrendszeri gyulladások előfordulását, és növelte a bélfal nyálkahártyájának vastagságát (Sivalingam, Mahattanadul).

4. A máj egészséges működését és az egészséges epeürülést támogató hatása

    

  • A kurkumát hagyományosan a máj egészségének támogatására használják. Számos kutatás igazolta, hogy a kurkuma adagolása csökkentette a mesterségesen indukált májkárosodást (Park, Soni, Reyes-Gordillo, Vizzutti, El Agamy).
  • A kurkuma (kurkumin) rendszeres fogyasztása segít a májban csökkenteni a zsírlerakódást, ezzel segítve annak egészséges működését (Rahmani, Panahi, Goodarzi).
  • A kurkuma fokozza az epekiválasztást és összehúzódásra készteti az epehólyagot. Fokozott epetermelés hatására javul a zsíros ételek emésztése. A kísérletek szerint a kurkuma már kis mennyiségben is kifejti ezt a kedvező élettani hatást (Rasyd)

5. Az idegrendszer egészségét és a lelki egyensúly megőrzését támogató hatása

 

  • A kurkuma korral összefüggő szellemi hanyatlásra gyakorolt hatását három klinikai kutatásban is vizsgálták. Az eredmények azt mutatták, hogy a kurkumin mérsékelten javítja a szellemi képességeket idős korban. Az egyik ilyen kutatásban 18 hónap után jobb volt a hosszú távú memóriája és figyelme azoknak a középkorú vagy idősebb résztvevőknek, akik demenciában még nem szenvedtek, de esetleg már enyhe csökkenést tapasztaltak szellemi képességeikben (Small, Zhu).
  • Több klinikai vizsgálat együttes értékelése alapján a kurkumin hangulatjavító hatású volt (Al-Karawi, Yu JJ.).
  • A Biológiai Pszichiátriai Társaságok Világszövetsége (WFSBP) a kurkumát napi 500-1000 mg-os adagolás mellett ajánlja hangulatjavításra (Sarris)

6. Allergénekkel szembeni ellenállás támogatása

 

  • A kurkuma jó kiegészítője lehet a szénanátha tüneteire alkalmazott gyógyszeres terápiának. Ezt egy kínai kutatás is alátámasztja, amelyben a placebóval szemben a kurkumin kedvező élettani hatásúnak bizonyult. Emellett számos szénanáthára jellemző, vérből kimutatható gyulladásserkentő anyag képződését is gátolta (Wu).

7. A bőr egészségének fenntartását támogató hatása

 

  • Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy a kurkuma felhasználható a bőr egészségének támogatására. Egy 18 vizsgálatot összefogó átfogó tanulmány alapján a kurkuma és a benne található kurkumin az arc öregedését is segített lassítani. A tanulmányok közül kilencben szájon át fogyasztották a kurkumát, hétben pedig bőrön alkalmazták, míg egyben egyszerre mindkettő módon használták (Vaughn)

8. A tüdő és felső légutak egészségét támogató hatása

 

  • A kurkuma számos összetevője képes semlegesíteni a szervezetben keletkező szabadgyököket (Araujo, Antony). A kurkumin bizonyítottan növeli a glutation, a szuperoxid-diszmutáz és más antioxidáns enzimek szintjét a szervezetben. A kurkuma rendszeres fogyasztása növeli a vérplazmában lévő E-vitamin mennyiségét (Baum).
  • A kurkuma és kivonatai alsó és felső légutakra gyakorolt kedvező élettani hatását különböző légúti betegségek kísérleti állatmodelljeiben mutatták ki antioxidáns, immunmoduláló és gyulladásgátló mechanizmusokon keresztül (Ak-Karawi).

 

kurkuma

 


Miért jobb a teljes értékű kurkumapor, mint kurkumin és egyéb kurkumakivonatok?

  • Bár a kurkuma elsősorban az emésztésünket befolyásolja kedvezően az emésztőenzimek termelődésének serkentésével, az epekiválasztás fokozásával és a kedvező bélflóra kialakításával, ezen kívül számos kedvező egészségügyi hatása van.

  • A kurkuma egyik fő hatóanyaga a kurkumin (a szárított gyökér 3-5%-nyit tartalmaz belőle), emellett más hasonló szerkezetű anyagokat, úgynevezett kurkuminoidokat is tartalmaz. Ezeken kívül 6 százaléknyi illóolaj is található a gyökérben, amely több tucat illó anyag keveréke, és amely számos élettanilag jelentős hatású elemet tartalmaz. Összességében a kurkumából eddig több mint 300 biológiailag aktív összetevőt mutattak ki.
  • Azok a kutatások, amelyek a kurkuma és a kurkumin hatását egyszerre vizsgálták, kivétel nélkül arra a következtetésre jutottak, hogy a kurkuma a maga teljességében hatásosabb, mint a belőle kivont kurkumin. A Texasi Orvosi Egyetem Anderson Rákközpontjának kutatói például kimutatták, hogy a kurkuma fogyasztása sokkal jobban akadályozza a vastagbél rákos sejtjeinek növekedését, mint a belőle kivont kurkumin (Kim). A kutatást azért indították el, mert azokban az országokban, ahol jelentős mennyiségű kurkumát fogyasztanak az emberek, sokkal kisebb arányban alakul ki vastagbéldaganat.
  • Ugyanez a vizsgálat más daganatos sejttenyészeteken is vizsgálata a kurkuma és a kurkumin hatását. Az eredmény minden esetben ugyanaz volt, a kurkuma hatásosabb volt, mint a belőle kivont kurkumin. Ez természetesen nem azt jelenti a kurkuma daganatos betegségek gyógyítására vagy megelőzésére alkalmas, hanem azt, hogy a kedvező élettani hatása nem vezethető vissza mindössze egyetlen benne található anyagra.
  • Egy másik kutatásban azt vizsgálták, hogy mennyire lesz hatásos egy olyan kurkumakivonat, amelyből a fő hatóanyagának tekintett kurkumint teljesen eltávolították. Az eredmény magáért beszél: a kivonat legalább olyan hatásos, ha nem hatásosabb volt az elváltozások gátlásában és a gyulladáscsökkentésben mint kurkumint is tartalmazó kivonat (Aggarwal). Az eredmények annak tükrében egyáltalán nem meglepők, hogy a kurkuma számos összetevőjének gyulladáscsökkentő hatását külön-külön is igazolták már a kutatások.
  • A kurkumát azért is érdemes a maga teljességében (és nem kivonatként) egészségügyi célokra használni, mivel a fő hatóanyagának tekintett kurkumint gyakran szintetikus úton állítják elő (Zetterström).
  • A kurkumin nagyon rosszul szívódik fel a bélrendszerből. Bár sok gyártó azt hirdeti, hogy a kurkuminnak fel kell szívódnia ahhoz a véráramba, hogy kifejtse hatását, ezt az állítást eddig semmilyen meggyőző tudományos vizsgálat nem támasztotta alá. Azt viszont tudjuk, hogy a kurkumát az elmúlt évezredekben anélkül is eredményesen használta az emberiség, hogy túl sok kurkumin szívódott volna fel belőle a véráramba. 
  • A kurkuma sok más gyógynövényhez hasonlóan elsősorban a bélrendszerben fejti előnyös élettani hatásait: az epekiválasztás fokozásával javítja az emésztést és csökkenti a koleszterinszintet, antibakteriális hatása miatt kedvező bélflórát alakít ki, amely gyulladáscsökkentő és antioxidáns anyagaival együtt segíti a bélben és ezen keresztül a szervezet többi részében lévő gyulladások mérséklésében, akár közvetlenül az ízületekre is hatva. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy bár laboratóriumi környezetben számos esetben gátolta a kóros folyamatokat, éles helyzetben, tehát klinikai vizsgálatokban csak a vastagbél elváltozásainál volt hatása, tehát ott, ahol nem volt szükség a kurkumin felszívódására (Sharma). 

 

kurkuma


 

Figyelmeztetések

     

Csökkentheti a vércukorszintet, fokozhatja a diabétesz gyógyszerek hatását.

  • Klinikai vizsgálatok metaanalízise alapján a kurkuma egyik hatóanyaga, a kurkumin csökkenti a vércukorszintet, a hemoglobin A1c-szintet és interakcióba léphet a vércukorszintcsökkentő glibenklamiddal (Neerati, Pivari, Shafabakhsh, Altobelli).

Epeúti betegségek esetén fogyasztása orvosi konzultációt igényel!

  • Keserűanyag- és illóolajtartalma miatt fokozza az emésztőnedvek, azon belül is főleg epefolyadék elválasztását, amely epekövesség, epeúti szűkület esetén görcsöket idézet elő a fogyasztóknál. Emiatt ezen betegségek fennállása esetén óvatosságra intjük a fogyasztókat és javasoljuk az orvosi konzultációt (Wang)

4 hét folyamatos alkalmazást követően tartson 1 hét szünetet!

  • A megadott adagolás mellett 4 hétig folyamatosan fogyasztható. Számos kutatásban ennél jóval hosszabb időtartamban is fogyasztottak kurkuma készítményeket, illetve a hosszú távú tapasztalatok alapján fűszerként fogyasztva alkalmazása tartósan is biztonságos. Ugyanakkor a változatos, kiegyensúlyozott étrend csak úgy biztosítható, ha az egészségtámogatásra alkalmazott gyógynövényeket is rendszeresen váltogatjuk (van Galen)

Terhesség és szoptatás esetén, valamint 6 és 12 éves kor között legfeljebb napi 1 kapszula fogyasztása javasolt.

  • A naponta 700 mg kurkumapor (egy kapszula) fogyasztása megfeleltethető a fűszerként való alkalmazásnak, de az ezt meghaladó dózisok fogyasztását nem ajánljuk terhesség és szoptatás alatt, illetve gyermekeknek, mivel a nagyobb mennyiségek biztonságos alkalmazását nem támasztják alá tudományos adatok (van Galen)

 

A felsorolt lehetséges mellékhatásokon, kölcsönhatásokon és ellenjavallatokon kívül a tudomány mai állása szerint nem ismert más számottevő kockázat a kurkumagyökér fogyasztásával kapcsolatban a megadott adagolás mellett.

Étrend-kiegészítők kötelező figyelmeztetései

  • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
  • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

Termékminőség

BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL

Termékünket mindig az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. A makroszkópos és mikroszkópos, valamint az organoleptikus vizsgálatok és a szuperfinom por szemcseméret meghatározása saját minőségi szabványaink szerint történik. A termék gyártói minőségi tanúsítványa ide kattintva tölthető le.



ACRLAB tanúsított minőség
ACRLAB tanúsított minőség

"ACRLAB" MINŐSÉGTANÚSÍTÓ VÉDJEGY

A laboratóriumi vizsgálatokban állandó partnerünk az ACCREDIT Laboratórium Kft, amely az ACRLAB minőségtanúsító védjegy használatát minden esetben gyártási tételenként engedélyezi. A termékkel kapcsolatos részletes analitikai vizsgálatok eredményei letölthetők a laboratórium honlapjáról ide kattintva.

Gyártásunk minőségbiztosítási folyamatairól ide kattintva olvashat bővebben.



Adatok
EAN:
5999569810579
EAN:
5999569810579
Gyártó:
Javallat
Tömeg:
60 g/doboz
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Hasonló termékek
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
paypal
viva_com
  • Akciók
  • Állateledel és felszerelés 7443
  • Bio 32379
  • Divat – Női, férfi, gyerek 5032
  • Elektronika 445
  • Hobbi és kreatív kellékek 214
  • Kert és barkács 2088
  • Otthon és lakberendezés 5382
  • Szupermarket 18024
  • PetShop
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.